Hur att uppföra sig på en blind date? Känner du dig oförberedd och vet inte hur du ska träffa en främling?

Vänner och släktingar vill göra dig träffa tjejer till vilket pris som helst? L ‘blind date det är verkligen inte nytt, men inte alla känner sig faktiskt beredda att möta ett möte med en person som de inte känner alls.

Känner du dig redo att möta en blind date? Att möta en okänd person är svårt ur synvinkel psykologisk är beteende, av den anledningen är det absolut viktigt att följa en guide som samlar alla giltiga råd och goda regler för experten för att möta en blind date på bästa sätt.

blind date

Blind date: vad det är och hur det fungerar

Det blinda datumet är ett socialt fenomen som upplever en svimlande ökning och användningen av Internet och sociala nätverk har i allt högre grad avgjort dess framgång över tiden.

Vad betyder det att träffas i mörkret? Det är en lösning som vänner och familj använder för att presentera dig för någon till varje pris.

Åldern går framåt och du har inte alltid tid att hitta den «rätta» personen som du kan dela intressen med och skapa ett kärleksförhållande. Av denna anledning bestämmer vänner och nära och kära att ordna ett möte med en okänd man / kvinna för att öka chanserna att genomföra en allvarlig sentimental historia.

Tack vare fenomenet blind date (engelska term för blind date) det är möjligt att komma i kontakt med många användare som letar efter en partner.

Tyvärr, i de flesta fall, är blinda förväntningar besvikna och bara för ett fåtal visar det sig vara en riktig överraskning. Många tycker att blind date är väldigt roligt och i vissa fall hjälper det att övervinna även stunder av kris och depression.

Blinddatum definieras som ett «favoritfördriv för italienska tonåringar«Och ett riktigt mode,»en mycket populär sport för dem som letar efter känslomässig kontakt och spel, men utan för många risker«, pekar ut Tonino Cantelmi, psykiater e lärare i cybersykologi vid La Sapienza-universitetet i Rom.

Blinddatumets och blinddagsens charm driver över fem miljoner italienare att använda de berömda onlineplattformarna, sociala nätverk och chatt för att utplåna geografiska avstånd och hitta en själsfrände online.

Blind datum: expertråd

Bakom blind date finns alltid «några» av dina kompisers «hand», men för att mötet med den mystiska främlingen ska lyckas är det viktigt att följa regler och de goda Expertråd.

Du bör undvika att ta emot program som en middag i en romantisk restaurang, titta på en film på bio, en semester ut ur staden, ett datum i ett hotellrum etc. etc. Det är nödvändigt att betala ytterst uppmärksamhet, för detta måste man välja en Offentlig plats.

Man vet aldrig vem som kan gömma sig bakom den mystiska främlingens «mask»: som ett första datum är det bättre att orientera sig på en aperitif eller en drink efter middagen i en bar eller ett kafé.

Välj aperitif Det är det enklaste sättet att ta reda på, på cirka 60 minuter, om han är den «rätta» personen för dig utan att behöva absorbera en hel måltid. Om saker och ting inte går som du förväntar dig kan du efter en timme säga adjö och springa iväg «utan att se för oförskämd ut.»

Detta är vad som publicerades i en fantastisk amerikansk manual (cirka 250 sidor) som innehåller bästa reglerna att följa för att möta en blind date online. Läs bara vidare Reglerna för online dating, skriven av frilansskribenten Ellen Fein, för att förstå hur viktigt det är att använda en bra dos av försiktighet och sunt förnuft för att hitta en idealisk partner.

«Miljontals kvinnor och män runt om i världen träffas på Internet eller personligen – det är ingen överraskning att e-posttjänster och sociala nätverk har revolutionerat dateringslandskapet och skapat nya utmaningar.

Varje person som letar efter en partner behöver införa nya strategier för att öka möjligheten att hitta Mr eller Mrs Right”, Här är vad som rapporteras i förordet till den amerikanska författarhandboken.

Denna fantastiska internationella bästsäljare avslöjar hur det, oavsett registervariabel, är möjligt att använda elektronisk kommunikation att relatera till okända personer och göra ett «riktigt» möte.

Experten listar en omfattande lista över saker att göra för att du ska vara bra på att bedriva elektroniskt fängelse på ett säkert och framgångsrikt sätt.

«Välj inte ett namn som är för provocerande för e-postadressen, undvik chattar på lördagskvällar, kasta personer som bjuder in dig till ett hotellrum och som vill gå ut på måndag eller tisdag kväll (troligtvis är det de enda dagarna då han har inga andra åtaganden)”, Föreslår författaren.

Den bästa försiktighetsåtgärden är att inte ge för mycket personlig information som hänvisar till din hemadress eller arbetsplats. För första dejten är ett vänligt möte på en offentlig plats bäst och framför allt inget sex!

Hur man beter sig på en första blind date?

«Var dig själv, du ska aldrig bära en mask”, Föreslår experten; Det är ett bra råd att vara formell och aldrig avslöja din sanna identitet och karaktär. Idealet är att prata om det här och det, men aldrig prata om de tidigare partner som du har haft varaktiga affärer med.

«Försök att hålla kontrollen, även om du känner dig redo att ta honom hem, ge upp och försök lära känna honom bättre«, Föreslår psykoterapeuten,»du behöver inte hoppa på honom genast, i ett blindt datum måste du ha tålamod åtminstone för tre efterföljande möten, bara för att undvika att få fel idé«.

Om främlingen verkar tråkig och fysiskt oattraktiv, är det ett bra förslag att leta efter en lösning för att gå upp från bordet och «springa iväg», utan att vara oförskämd.

Hur man klär sig? Den perfekta klädseln

Ett av problemen för dem som måste dyka upp på blind date är outfiten eller den se att välja att se bäst ut: fokusera på enkelhet eller elegans? Det beror på att det inte finns något enda svar, det viktiga är att vara lugn: de mest auktoritativa look-tillverkarna rekommenderar att man fokuserar på smink är hår det där «de måste verka perfekt i ordning och felfria«.

«Professionals» av blinda datum

För att undvika obehagliga överraskningar är det att föredra att kontakta giltig «branschpersonal«.

Det är en bra lösning att ordna ditt blinda datum på bästa sätt: det är bättre att lita på byråer är organisationer specialiserat sig på blind dating-råd.

I Italien har de senaste åren olika föreningar som de Giuliano Lazzarotti som organiserar blinda datum i bondgårdar och restauranger.

Andra entreprenörer, som Sergio Senesi, organiserar minikryssningar för singlar söker en partner: förutom att njuta av en semester och avkoppling har kryssningspassagerare möjlighet att få nya vänner och planera sitt blinda datum på bästa möjliga sätt, utan någon rädsla.

Dessutom på kryssningsfartyg «kärlekens budbärare”Underlätta utbytet av meddelanden mellan enstaka kryssningspassagerare.

Blind Date: de bästa apparna att ladda ner på din enhet

Med tillkomsten av den digitala tidsåldern, boka ett möte i mörkret i en online dating webbplats det har blivit ett riktigt «barnspel»: allt du behöver är en elektronisk enhet (smartphone / surfplatta) och en internetanslutning för nedladdning bling dejting APP kompatibel med operativsystemet Android och / eller iOS och / eller Windows.

tinder är definitivt en av mest populära appar och känt och låter dig träffas i mörkret direkt från din Android, Melafonino och Windows Phone. Driften är helt snabb och enkel: starta bara appen på enheten, logga in via FB-kontot och få tillgång till din personliga profil där du kan ställa in och anpassa dina preferenser.

För att hitta den partner som du vill skapa ett online dating möte med, se bara de mest intressanta och kompatibla profilerna i databasen för att starta en chatt och «kombinera» det allra första blinddatumet.

Förutom Tinder kan du ladda ner andra intressanta blinddatingapplikationer på din smartphone eller iPhone, genom vilken du kan ha en sexig blind date eller ett «traditionellt» blind date. Badoo, Lovoo, Pure, Fem, Romeo är bland de mest populära och bäst granskade av användare som letar efter en partner.

Gå med i communityn och ladda ner appen för att dejta i mörkret till din elektroniska enhet, upptäck alla fördelar!

Give a Comment