Att vara ensamstående förälder är verkligen tufft, eller hur? Hela tiden går mellan arbetsorganisation, hushåll och naturligtvis för barnen och lämnar praktiskt taget ingenting för sig själv.

Ur denna synvinkel blir det att tänka på att ha ett privatliv, oavsett om det är kärlek eller sex, om du tänker på det gamla sättet.

Tack vare internet kan du dock dra nytta av chatten för separerade att träffa andra singlar med barn på ett enkelt, snabbt och säkert sätt, kanske ensamstående föräldrar som precis som du letar efter företag.

För att öppna upp för nya äventyr och nya sätt att träffa människor måste du dock släppa taget och ta bort gamla trosuppfattningar, bli smart (i alla avseenden!) Och göra teknik till din mest betrodda vän.

Men låt oss se hur man närmar oss chatt för ensamstående mammor och pappor och pratar om:

 • vad är ensamstående föräldrechatter
 • dejting för separerade: är du verkligen redo?
 • hur man hittar tid att chatta med andra ensamstående föräldrar
 • online dating, bättre gratis eller med barn?
 • hur man ordnar ett möte för ensamstående föräldrar

Vad är ensamstående föräldrachattar

Låt oss börja med att klargöra vad de är chattar för ensamstående föräldrar. Dessa är mycket vanliga online-dejtingsajter, där medlemmarna emellertid är ensamstående mödrar och fäder, separerade, frånskilda eller änkor.

Behovet av att ha chatt för ensamstående föräldrar har blivit alltmer pressande genom åren, inte bara för att ensamstående med barn ökar exponentiellt utan också för att de har helt andra behov än dem som är fria och utan familjens åtaganden.

Därför, ensamstående föräldrar förstår varandra bättre just för att de har en liknande livsstil och följaktligen mycket exakta tider och insatser.

På nätet finns det många dedikerade chattar, till exempel Single.net föräldrar, en mycket intressant portal som lyckas kombinera användarvänlighet med en rik och varierad användarbas, med många medlemmar – både ensamstående, separerade eller frånskilda mammor och fäder – från hela Italien.

Dating för separerade: är du verkligen redo?

Många ensamstående mammor och pappor har ofta så lite tid på sina händer och så många tankar i sinnet att de aldrig kan berätta när det är dags att ta en ny person in i sitt liv.

Låt oss bara säga det det finns inget perfekt ögonblick för alla, eftersom var och en bär sin egen personliga erfarenhet och har olika känslighet för vad som händer. Så, den vän som insisterar att säga «kom igen, träffa några ensamstående mammor!”Det kan vara en anledning för dig, men det kan också leda dig till potentiellt smärtsamma minnen.

Därför, det första du ska göra är att arbeta på dig själv, insikten att det förflutna – hur kärt eller stormigt det än är – är borta och kommer inte att återvända. Istället fortsätter livet och möjligheterna du saknar för att bygga upp ett liv eller till och med bara njuta av något äventyr slösar du bort dem.

Ensamstående mammor och pappaschattar är bara ett sätt att stödja förändringen i ditt nya liv. Eftersom de representerar ett progressivt sätt att närma sig den andra, inte alltför påträngande och som du kan använda även i de få stillestånd du har hela dagen.

Hur man hittar tid att chatta med andra ensamstående föräldrar

Vi vet att du säger det just nu: «men jag har inte tid att chatta!«. Ok, åtagandena är många, men du kan verkligen inte hitta en halv timmes trevlig chatt med en intressant person? Är vi säkra på att så är fallet eller känner du dig fortfarande inte redo?

Ofta skapar vi faktiskt omedvetet insatser för att hindra andra människor från att komma in i vårt liv, för att du kanske har lidit eller för att du inte skulle veta hur du ska hantera det med dina barn, när det blir allvarligare.

Vi ger dig bara ett råd: sluta göra ursäkter! Livet är ett och måste levas! Och även om du inte letar efter en ny kärlek, varför utestänga en natt med sex?

Med ett minimum av engagemang och organisation är vi säkra på att du kommer att lyckas. Sålänge, vi lämnar några användbara råd:

 • om du går till jobbet på det sättet är det en bra tid att gå till din favorit separerade mammas chatt
 • använd din lunchpaus på jobbet
 • dra nytta av köerna på postkontoret, hos läkaren, medan du väntar på en vän etc.
 • lära sig att delegera till förälder 2, morföräldrar och familjemedlemmar
 • om barnen är äldre, delegera dem också i att göra uppgifter, beroende på ålder, t.ex. rensning, dammsugning etc. Varning: det är det inte inte en självisk handling utan en med stort ansvar och därför pedagogisk
 • organisera med föräldrarna till ditt barns vänner för att växla till olika ackompanjemang: det är all tid som du har vunnit
 • när du har lagt barnen i sängen, ge dig själv en halvtimme avkoppling för att chatta

Online dating, bättre singel eller med barn?

Valet att hitta en partner kan hemsökas av denna tvivel. Återigen är svaret mycket personligt och beror verkligen på vad du letar efter, i slutändan.

Om du bara vill ha en natt med sex, kanske utan efterföljande efterdyningar, kan du också nöja dig med en ensam person utan några familjeåtaganden av något slag.

Tänk dock på att singlar i allmänhet har mycket olika tider och sätt från dem som, precis som du, är ensamstående föräldrar och knappast tålamod eller önskan att hålla jämna steg med dina behov och scheman.

Utan att tänka på att vissa, så snart de hör att du har barn, beräknar de dig inte längre.

Å andra sidan, med dem som redan är föräldrar, är frågan väldigt annorlunda, eftersom de har samma perspektiv när det gäller prioriteringar och liv.

Möten mellan åtskilda fungerar bra just för att det finns större förståelse och delning och särskilt om du letar efter en ny kärlek är det ett komplext projekt som du bara kan genomföra med en motiverad person.

Hur man ordnar ett möte för ensamstående föräldrar

Vi vet att tiden aldrig räcker, men det är viktigt att lära sig att organisera sig för att bättre hantera en aspekt som alltför ofta, ensamstående föräldrar tenderar att försumma: deras personliga liv.

Låt oss säga att den chatten som har pågått i en vecka förvandlas till en vacker vänskap och att det äntligen finns förutsättningar för ett första datum. Vad ska man göra? Dagbok i handen och telefon i den andra, först och främst, sedan:

 • leta efter ett par användbara datum tillsammans med din nya vän och ring en runda telefonsamtal mellan barnvakter, farföräldrar och förälder 2 som eventuellt kan ta hand om barn på en av dessa dagar
 • försök att inte komma trött på mötet, men vila dig lite tidigt annars kommer du inte att kunna njuta av kvällen
 • om helgen är lite långsammare än resten av veckan, planera att göra det. Samma sak gäller om du har en dag där barnen hålls av den andra föräldern
 • för ett första kognitivt möte, kom ihåg att du kan dra nytta av de «döda tiderna» som lunchpausen på jobbet eller medan du väntar på att barnen ska avsluta sin dans / simlektion eller någon annan sport eller aktivitet

Tänk på att även en felfri organisation kan ha brister, som att ett barn plötsligt kan få feber och du kommer att tvingas skjuta upp mötet.

En ensamstående förälder som du vet mycket väl att det här är saker som kan hända, han kommer säkert inte att ta det dåligt, men han kommer att förstå och vara villig att organisera sig för ett senare datum: å andra sidan kan det hända honom också , rätt?

Att skära ut tid för dig själv är grundläggande, även om det är svårt, men vi får inte vara avskräckta för detta, tvärtom. Det viktiga är att leva allt med rätt anda och nödvändig beslutsamhet: kom ihåg att en lycklig ensamstående förälder gör sina barn också glada!

 

Give a Comment