Numera finns det fler och fler okonventionella familjer som består av en ensamstående förälder, eller frånskilda föräldrar, de så kallade utökade familjerna och så vidare.

Dating för ensamstående mammor i chattrum

Även på dejtingsajter, som är spegeln i vårt samhälle, är det alltid lättare att hitta singelföräldrar på jakt eftertvillingsjäl, men ensamstående män och kvinnor med beroende barn får samma behandling? Definitivt inte.

Som händer i andra områden i det verkliga livet, för en ensamstående mamma det är mer svår uppnå framgång inom smöten.

Ensamstående mammor får i genomsnitt lägre löner och har begränsade karriäralternativ, och detta återspeglas också i online-datingsidan.

Enligt sociologer är män som besöker dejtingsajter mindre intresserade av ensamstående mammor eftersom de tycker att de är för upptagen med att ta hand om sina barn för att ge dem vederbörlig uppmärksamhet.

Många män är rädda för att träffa en frånskild kvinna på grund av de känslomässiga och ekonomiska konsekvenser som kan påverka henne, och om det är fråga om mödrar.

ensamstående mammor chattar

Det är mer troligt att dessa typer av kvinnor kommer att kontaktas av människor som själva är separerade eller frånskilda, med barn som är beroende.

Märkligt nog är motsatsen sant för mänI själva verket har det observerats att män som i sin beskrivning på dejtingsidor hävdar att de är ensamstående föräldrar får i genomsnitt fler meddelanden än andra.

Förklaringen kan ligga i det faktum att för många kvinnor är en man som redan har ett barn omedvetet mer benägna att åta sig att bilda en familj, och att få fler barn, också inspirerar till mer självförtroende och verkar mer mogen.

Detta gäller yngre singlar, faktiskt med åren blir det likgiltigt att en man eller en kvinna redan har barn. En medelålders kvinna har i teorin redan vuxna barn, så hon behöver inte ta hand om dem på heltid längre och kan ägna sig mer åt en eventuell partner.

Ensamstående mammor är å sin sida mycket mer selektiva i sin sökning efter en partner, tydligen har de ett stort ansvar och har inte råd att träffa den första personen som kontaktar dem på en dejtingsajt, men de vill veta en person som är giltig som en dag kan vara en del av sitt liv och också acceptera sina barn.

Kort sagt, att vara förälder och ensamstående är svårt i verkligheten, och skapar några fler svårigheter även på dejtingsidor.

De råd vi kan ge är inte att slösa tid på dejtingsajter som är för sexuella, utan att förlita sig på webbplatser som är specialiserade på människor med samma behov som du, som Singel i kärlek, den italienska sajten som mest besöks av singlar från hela Italien och även av ensamstående mödrar och fäder på jakt efter av vänskap och kärlek.

Give a Comment